Kisfaludy Színházi Esték 2020

ksze2020 plakat a3 webkicsi

Kisfaludy Színházi Esték Balatonfüred 2020
Augusztusi előadások
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ - Szabadtéri Színpad, 20:30

Fotó: Takács Attila
Augusztus 6. csütörtök
Abe Burrows: Kaktuszvirág
Orlai Produkció vendégjátéka

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a "feleség" boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?
A komédia zenés változata után most először látható Magyarországon a Broadway-változat, amely alapján a nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.
A Kaktuszvirágot írta Abe Burrows Pierre Barillet és Jean Pierre Gredy színdarabja alapján.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Szereplők: Kovács Patrícia, Ötvös András, Józsa Bettina/Gombó Viola, Hunyadi Máté/Rohonyi Barnabás, Schruff Milán, Ficzere Béla, Fekete Györgyi, Mész Adrienn

Jegyár: 2.500 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2.000 Ft/fő

Augusztus 7. péntek
Yasmina Reza: Egy élet háromszor
A kaposvári Csiky Gergely Színház és a balatonfüredi Kisfaludy Színház bemutatója

Az anyai ágon magyar származású, világhírű francia írónő, Yasmina Reza színházi bravúrja az EGY ÉLET HÁROMSZOR, mely két értelmiségi házaspár kapcsolatát járja körül. A darab trükkje, hogy a hétköznapinak induló látogatást háromszor nézhetjük meg egymás után, ám mindháromszor máshogyan.
A három különböző verzió krimiszerűen izgalmas, eltérő végkifejletet eredményez, és a változatoknak köszönhetően a néző óhatatlanul a probléma okának keresésére indul, hogy összerakja a hiányos történetet.

Szereplők:
Hubert - Sarkadi Kiss János
Inez - Kéri Kitty mv.
Henri - Mészáros Tibor
Sonia - Krajcsi Nikolett

Jegyár: 2.500 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2.000 Ft/fő

Fotó: Memlaur Imre
Augusztus 11. kedd
Joe DiPietro: Ügyes kis hazugságok
Titkok szünet nélkül
A kaposvári Csiky Gergely Színház és a balatonfüredi Kisfaludy Színház bemutatója

„Egy jó házasság, az megy a maga útján. Éppen ez a lényege, nem? Hogy minden menjen a megszokott kerékvágásban és az ember ebben végül megnyugvást talál.” - Vagy mégsem? Bill és Billy, apa és fia, a szokásos tenisz után épp öltönyét ölti újra magára, amikor a fiatal, sikeres, jómódú Billy közli apjával, hogy - bár szép, okos és fiatal felesége (Jane) és három hónapos kislánya (Emily) van - beleszeretett a huszonegy éves edzőjébe, és szándéka elhagyni a családját. Billy titoktartást kér apjától, ám Bill erre képtelen. „Elfecsegésésében” fontos szerepet játszik Bill felesége, Alice, aki ravasz erőszakkal szedi ki férjéből, hogy a fiataloknak valamilyen problémája van. Ő ráveszi Billyt és Jane-t, hogy jöjjenek át vacsorára, ahol a megszokott menetrend után hirtelen váratlan dolog történik - Alice mesélni kezd...

ALICE: Kéri Kitty mv.
BILL: Hüse Csaba
JANE: Szvetnyik Kata
BILLY: Mészáros Tibor

Jegyár: 2.500 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2.000 Ft/fő

Fotó: Memlaur Imre
Augusztus 15. szombat
Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ - Szabadtéri Színpad, 20:30
A kaposvári Csiky Gergely Színház vendégelőadása

Éva és Zsuzsa válóperes ügyvédhez készülnek, amikor csatlakozik hozzájuk Jolán, aki szintén kedvet kapott a váláshoz. Három nő, három korosztály, három különböző indok.
Indul az önfeledt szórakozást kínáló komédia, amelyben többek között olyan ismert slágerek csendülnek fel, mint a "Nem leszek a játékszered", "Darabokra törted a szívem", "Gedeon bácsi", "Egy szál harangvirág", "Most kéne abbahagyni", "Minden jót Mónika!"

Író - Hüse Csaba m.v.
Balogh Sándor - Sarkadi Kiss János
Balogh Sándorné - Nyári Szilvia
Egri Péter - Benedek Dániel
Egri Péterné - Szvetnyik Kata
Gegucz Bálint - Nyári Oszkár
Gegucz Bálintné - Csonka Ibolya
dr. Képes Vera - Szabó Nikolett
…valamint a hatvanas évek hétköznapi figurái…
Bódis-Nagy Katinka, Hatta Rebeka, Regős Ilona, Rostás Csilla, Szabó Dóra, Szántó Laura, Taibl Eszter, Böröcz Botond, Csonka Kristóf, Karácsony András, Remenyik András, Sudár Zoltán, Vas-Imre Norbert

Jegyár: 2.500 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2.000 Ft/fő

Jegyek válthatók: www.kisfaludyszinhaz.hu és www.jegy.hu oldalakon, valamint a Vaszary Galériában, a Tourinform irodában és előadás előtt a helyszínen.

www.kultura.balatonfured.hu
+36 (87) 950-876, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.kisfaludyszinhaz.hu, +36 (30) 305-1606, www.jegy.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről képfelvétel készülhet, amelyből Társaságunk felhasználhat képeket a programok népszerűsítéséhez, ezért a rendezvényeken való részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.-vel, vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.

Fotók

Videók

2020. július 16. csütörtök 20.30 óra

 

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ- Szabadtéri Színpad

furedjam natur
Tovább
2021 Május
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Naptár

nka emblema

balatonfred

Színház.hu

czm balatonfured banner 00 cs4-85
Támogatóink